Tűz ütött ki egy lakszakállasi lakóházban!

Pénteken este nyolc előtt tűz keletkezett egy lakóházban a Lakszakállashoz tartozó Maderéten (Komáromi járás).

Tűz ütött ki egy lakszakállasi lakóházban!
Helyszíni felvételek

A Bogyarét közelében fekvő településrész egyik háromemeletes lakóházának pincerészében keletkezett tűz. Nagymegyerről kettő, Dunaszerdahelyről egy kocsival indultak a helyszínre a hivatásos tűzoltók, de a munkájukat később az ekecsi önkéntesek is segítették.

Hodosi Tibor járási parancsnoktól megtudtuk, hogy amikor a tűzoltók a helyszínre értek, már teljesen befüstölődött a lépcsőház, és a lakásokba is beszivárogtak. Ezek egyikénél a balkonra szorultak az ott lakók, gyerekeikkel együtt. A tűzoltók légzőkészülékekkel tudtak behatolni az épületbe, majd kihozták az embereket, és elsősegélyben részesítették őket a mentők kiérkezéséig. Többen közülük belélegezték a füstöt, komolyabb baja viszont senkinek nem esett.

A tűzoltók lokalizálták a tüzet, majd nagy teljesítményű ventilátorral kiszellőztették a befüstölődött helyiségeket. Ezt követően visszaengedték az ott lakókat a lakásaikba, de Hodosi elmondása szerint figyelmeztették őket, hogy ha még később éreznének füstöt, azt jelezzék a tűzoltóknak.

(parameter)