Tűz ütött ki egy nyitrai nyugdíjasotthonban, a tűzoltók sok idős embert mentettek ki!

2022. május 16. - 07:02 | Régió

A vasárnap esti órákban tűz ütött ki a nyitrai gondozószolgálat otthonában. Ketten megsérültek. Andrea Červočová nyitrai kerületi tűzoltószóvivő közölte, az egyik személy füstmérgezést szenvedett, a másik pedig a kezén sérült meg.

Tűz ütött ki egy nyitrai nyugdíjasotthonban, a tűzoltók sok idős embert mentettek ki!
Fotók: TASR - További felvételekért kattints!

A bevetési parancsnok közlése szerint mintegy 100 idős tartózkodott a Janko Kráľ utcai épületben, mikor a lángok felcsaptak. A tűzoltók maguk 14 nyugdíjast hoztak ki légzőkészüéket viselve a saját kezükben, vagy emelőkosaras kocsival.

A késő esti órákban sikerült lokalizálni a tüzet, az okát azonban még vizsgálják. Összesen hat rohamkocsival vonultak ki.

A nyugdíjas otthon üzemeltetője Nyitra városa. Tomáš Holúbek városi szóvivő szerint a tűz két emeletet érintett, melyeken összesen 30 lakás van. Ezekből mindenképpen evakuálni kellett az embereket.

A rendőrség segítségével felvették a kapcsolatot a hozzátartozóikkal, és ha volt rá mód, náluk helyezték el ideiglenesen az időseket. Azt is közölte, hogy ha 20-nál alacsonyabb marad azok száma, akiket nem tudnak elhelyezni máshol, akkor a Zobor alatti amfiteátrum holterészén helyezik el őket. Ha viszont 20-nál többen lesznek, akkor a Lévai úti szállásra viszik őket, amit menekülteknek készítettek elő.

(TASR)