Tűz ütött ki egy panelházban, életét vesztette egy házaspár!

2022. november 25. - 07:17 | Régió

A 60 éves nőt már csak holtan találták meg, férjét még élve kimenekítették, de nem tudták megmenteni.

Tűz ütött ki egy panelházban, életét vesztette egy házaspár!
Forrás: Tvnoviny.sk

Az eperjesi (Prešov) Prostějovská utcában, a III-as lakótelep egyik 12 emeletes panelházának nyolcadik emeleti lakásában keletkezett tűz csütörtökön este 22 óra környékén.

A lakásban egy 60 éves házaspár élt 36 éves fiával, Patrikkal. Éppen utóbbi riasztotta a házban lakókat, mikor égési sérülésekkel kirohant a lakásból. Az alacsonyabban lakók fokozatosan elhagyták a házat, a felettük élők viszont az ablakokban és balkonokon várták a segítséget - számolt be róla a Tvnoviny.sk.

Miután a tűzoltók kiértek a helyszínre, elzárták a vizet és a gázt, mivel a tűz miatt elfakadt egy vízvezeték. Evakuálták a házat, az időseknek segítettek kijutni. Fokozatosan pedig lokalizálták és eloltották a tüzet. A panelház elé hívtak egy evakuációs buszt, a kimenekített lakosok az oltás ideje alatt ebben foglaltak helyet.

Még oltás közben a tűzoltók behatoltak abba a lakásba is, ahol a tűz keletkezett. A hatalmas füstben már csak holtan találták meg az ott élő 60 éves asszonyt, férjét viszont még megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül.

A 36 éves fiukat kórházba szállították a sérülései miatt, csakúgy mint egy idősebb nőt is, aki pedig belélegezte a füstöt.

(Tvnoviny.sk)