Tűz ütött ki egy szenci üzem telephelyén

2021. március 26. - 15:13 | Régió

Tűz ütött ki egy szenci üzem telephelyén hajnali fél egykor. A tűzoltóknak a délelőtti órákban sikerült megfékezniük a lángokat – tájékoztatja a TASR hírügynökséget Katarína Križanová, az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) szóvivője.

Tűz ütött ki egy szenci üzem telephelyén
Fotó: TASR

„A lángok a területen lévő bódékról átterjedtek a szomszédos épületekre, amelyekben fafeldolgozó működik" - mondta Križanová.

A szenci, a bazini (Pezinok), a pozsonyi, a malacky-i tűzoltóság tagjai, valamint a boldogfai (Boldog), az éberhárdi (Malinovo), a gidrafai (Budmerice) és a bazini önkéntes tűzoltók dolgoznak a helyszínen. A tűz keletkezésének okát szakértők vizsgálják. „Az anyagi kárt előzetesen 350 ezer euróra becsülték" - tette hozzá a szóvivő.

A szenci rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a helyszínt. „A tűzoltók 12 tűzoltóautóval vonultak ki a telephelyre" - mondta Veronika Martiniaková, a Pozsonyi Regionális Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Senki nem sérült meg, a szakértő nem zárta ki, hogy szándékos gyújtogatás történt. „Legalább öt gazdasági objektum rongálódott meg a tűzben" - mondta a szóvivő, és hozzátette, a nyomozó eljárást indított az ügyben.


(TASR)

Címkék: tűzeset, Szenc