Tűz ütött ki egy vidámparkban, füst borította be az egész környéket (VIDEÓ)

2024. február 12. - 18:01 | Külföld

Tűz ütött ki hétfőn a Svédország második legnagyobb városában, Göteborgban lévő Liseberg vidámparkban. A lángok több, még meg nem nyitott csúszdára is átterjedtek. A tűzoltók és a rendőrség nem tudták azonnal megállapítani, hogy történt-e személyi sérülés a helyszínen.

Tűz ütött ki egy vidámparkban, füst borította be az egész környéket (VIDEÓ)
Screenshot

Sűrű füstfelhő borította a környéket, a tűzoltóság arra kérte a lakosságot, hogy ne menjenek ki otthonaikból, csukják be az ablakokat, ajtókat és hallgassák a helyi rádiót. A közeli irodákat és szállodát kiürítették.

„Nem érkezett jelentés arról, hogy a helyszínen lennének sérültek. Most bizonyosodunk meg arról, hogy valóban így van” – mondta Mrten Westlund, a park szóvivője.

A tűz a Göteborg központjában található Liseberg komplexumhoz tartozó Oceana víziparkban ütött ki. Ez a rész jelenleg még építés alatt áll, nyáron tervezték megnyitni.

Westlund szerint a tűz konkrétan azon a részen keletkezett, ahol négy nagy csúszda található. A svéd TT hírügynökség jelentése szerint a teljes Oceana park megépítése 1,2 milliárd svéd koronába került.

(tvnoviny.sk)