Tűz ütött ki a híres futballklub edzőközpontjában, legalább tízen meghaltak

Tűz ütött ki pénteken kora reggel a riói Flamengo futballklub edzőközpontjában, tízen életüket vesztették.

Tűz ütött ki a híres futballklub edzőközpontjában, legalább tízen meghaltak
Fotó: g1.globo.com

A tűzoltók közlése szerint legalább három sérültje is van a tűznek, melyet már eloltottak.

A két hónapja kibővített központ egy olyan épülete gyulladt ki, amelyben 14-17 éves játékosok laktak. A Sportv értesülése szerint hat játékos és négy alkalmazott halt meg. A tűz hajnali ötkor ütött ki, amikor a fiatalok aludtak, a tűzoltók két óra alatt fékezték meg a lángokat. 

Ugyanebben az ultramodern központban - a Rio de Janeiro nyugati részében található Ninho do Urububan (Keselyűfészek) - edz a klub felnőtt csapata is. A pénteki tréning 9.30-kor kezdődött volna.

Ez a térség, a Vargem Grande negyed volt az egyike azoknak, melyeket a legkomolyabban sújtott az egy nappal korábbi, hat halálos áldozattal járó heves esőzés és villámárvíz. "Milyen szomorú hír! Mindenkiért imádkozunk. Bátorság! - reagált Twitter-oldalán Vinícius Junior, a Real Madrid 18 éves brazil játékosa, aki ugyanitt nevelkedett.

Az edzőközpontban a lakóépület mellett több futballpálya, egy vizes központ, egy tornaterem, valamint orvosi centrum és egy ministadion található.

A Flamengo Brazília legtöbb szurkolóval rendelkező futballklubja. Neveltje volt többek között Zico, Junior és Leonardo. A piros-fekete csapat 1981-ben megnyerte a Libertadores Kupát és abban az évben az Interkontinentális Kupát is.

Az edzőközpontban kiütött tűz keletkezési oka egyelőre ismeretlen.
 

MTI