Tűz ütött ki a januárban részben leégett csíksomlyói nyomornegyedben

2021. április 14. - 12:50 | Külföld

Ismét tűz ütött ki szerda reggel a januárban részben leégett csíksomlyói nyomornegyedben - közölte az Agerpres hírügynökség. 

Tűz ütött ki a januárban részben leégett csíksomlyói nyomornegyedben
Fotó: Székelyhon.ro - Veres István

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtóirodája szerint három házra terjedtek ki a lángok, a tűzoltók két kocsival vonultak ki a helyszínre. Áldozatok nincsenek.

A Székelyhon.ro portál közlése szerint a tűzeset által érintett egyik ház mellett éppen egy halott mellett virrasztottak, nem sokkal korábban vitték ki a házból a koporsót.

Korodi Attila csíkszeredai polgármester elmondta: három, téglából épült lakóház tetőzetére terjedtek ki a lángok, és a tűzoltók szerint egy túlmelegedett kémény okozhatta a tüzet. A három házban 18 ember lakik.

A csíkszeredai Somlyó utcai nyomornegyedben január 7-én bekövetkezett tűzvészben 20 faház teljesen vagy részben leégett. A helyi önkormányzat mintegy 260 személyt szállásolt el akkor ideiglenesen a város sportcsarnokában. Azóta az itt elszállásoltaknak mintegy fele visszatért a telepre, 116 ember azonban még mindig a sportcsarnokban él.

MTI