Tűz ütött ki a kassai Pasteur kórház felújítás alatt álló épületében

2021. június 17. - 17:59 | Régió

Tűz ütött ki csütörtök délután a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház Rastislav utcai épületében. A helyiségeket éppen felújítják – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Jana Matis Libová, a kassai tűzoltóság szóvivője.

Tűz ütött ki a kassai Pasteur kórház felújítás alatt álló épületében
Fotók: TASR

Sikerült lokalizálni a tüzet, amely az épület első emeletén keletkezett. Az első hírek szerint a felsőbb emeletekről hat beteget evakuáltak a füst miatt. A szóvivő hozzátette, valószínűleg komoly kár keletkezett az épületben, szakértők vizsgálják a helyszínen a tűz keletkezésének okát.

Monika Krišková, a kórház szóvivője a TASR-nek elmondta, a tűz a baleseti sebészet fertőző részlegének sürgősségi betegfelvételi osztályán ütött ki. Nem sérült meg senki. A baleseti sebészetről és az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályról 60 beteget kellett evakuálni, vagy technikai okok miatt más kórházba szállítani.

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök, aki hivatalos úton van Kelet-Szlovákiában, felkereste a kórházat. Elismerően szólt arról, hogy ilyen gyorsan evakuálták a betegeket. „Amint megtudtam, mi történt, azonnal a helyszínre siettem. Szeretnék köszönetet mondani a rendőröknek és a kórház személyzetének is, mert nagyon jól kezelték ezt a helyzetet" - mondta, és megerősítette, hogy nem sérült meg senki.

TASR