Tűz ütött ki szombaton Nyékvárkonyon

2022. július 9. - 17:01 | Régió

Elszáradt gyom gyulladt ki a dunaszerdahelyi járásbeli Nyékvárkonyon szombaton. A nagy szél nem könnyítette meg a lánglovagok dolgát, szerencsére azonban sikeresen elhárították a bajt.

Tűz ütött ki szombaton Nyékvárkonyon
Fotók: Facebook (Nyékvárkony Nagyközség) - Továbbiakért kattints!

„A nyékvárkonyi önkéntes tűzoltóink hétvégén is tüsténkedtek. A Nyékvárkonyi Túraklub felkérésére a kanális menti nyári tábornál segédkeztek, amikor az Országos Tűzoltóság központi ügyeletéről 12.58-kor érkezett riasztás, miszerint a Nyékvárkonyi Arvum szövetkezet udvarán tűz ütött ki.

A tábornál szolgálatot teljesítő önkéntesek: Szabó Szilveszter, Horák József, Fodor László, Végh Péter, Molnár Iván, id. Polácsek László, Izsmán Erik és ifj. Szabó Szilveszter Iveco Daily típusú bevetési járművel azonnal a helyszínre siettek és észrevették, hogy az Arvum szövetkezet udvarának egy részén, az ugaron maradt földterületen az elszáradt gyom kezdett el égni és az intenzív szél következtében a lángok egyre gyorsabban terjedtek tovább“ írja Fazekas István polgármester a község Facebook-oldalán.

A helyi önkéntesek után a dunaszerdahelyi hivatásos tűzoltók is a helyszínre érkeztek és közös erővel megfékezték a lángokat.

„A helyszíni szemle során szándékos gyújtogatás, ill. emberi mulasztás nem lett megállapítva“ - olvasható a posztban.

(para)

Címkék: Nyékvárkony, tűzeset