Tűz ütött ki a vásárúti vadászházban, Dunaszerdahelyen és Felsőpatonyban pedig a szemét égett

2024. február 24. - 16:36 | Régió

Szombaton délután sorra tűzesetekhez riasztották a dunaszerdahelyi tűzoltókat. Felsőpatony határában, Dunaszerdahelyen és Vásárúton szükség volt a bevetésükre.

Tűz ütött ki a vásárúti vadászházban, Dunaszerdahelyen és Felsőpatonyban pedig a szemét égett
Helyszíni felvételek a vásárúti és felsőpatonyi tűzesetekről

Hodosi Tibortól, a járási tűzoltók bevetési egységeinek parancsnokától megtudtuk, hogy időrendben az első egy szeméttűz volt Felsőpatony határában, Benkepatonynál az 572-es út mellett, ahol a szemét évett, ahová egy órakor kaptak riasztást.

A legkomolyabb esetük fél háromkor következett, Vásárúton ugyanis a Nádszegi út mellett lévő vadászház kapott lángra. Hodosi elmondta, itt a hivatásos tűzoltókon kívül az önkéntesek is segítettek eloltani a lángokat. A tűz vélhetően a kandallótól terjedtek szét, a tűzoltóknak azonban szét kellett szedniük a vadászház tetőszerkezetét is, hogy likvidálni tudják a tüzet. Mostanra ezt sikerült. Személyi sérülés nem történt, de tűzkivizsgáló bevonásával állapítják majd meg, hogyan keletkezett a tűz.

Emellett a kora délután folyamán még két további riasztásuk volt szeméttűzhöz, mindkét esetben Dunaszerdahelyen, a Karcsai úton. Először a roma lakótelepnél, majd a MOL futballakadémia mellett, de annak területén kívül.

(paraméter)