TŰZESET: Kigyulladt egy felújítás alatt álló községháza, óriási a kár (FOTÓK)

2020. május 7. - 11:22 | Régió

Nagy károkat okozott a zétényi (Zatín) községháza épületében, a Tőketerebesi járásban, szerdán bekövetkezett tűz. 

TŰZESET: Kigyulladt egy felújítás alatt álló községháza, óriási a kár (FOTÓK)
Tűzoltósági felvételek - további képekért kattints!

Dél körül csaptak fel a lángok a garázsban, ahonnan gyorsan átterjedtek az irodaépületre és a kultúrházra. A tető teljesen leégett.

Az épület, amelyben a könyvtár és az archívum is található, jelenleg felújítás alatt áll. Egyelőre vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet. „Hogy mekkora anyagi kár keletkezett, azt most még nem lehet megmondani. Azon dolgoztunk, hogy rendbe hozzuk az épületet, de most nem tudom, mi lesz, hogy ahonnan szerzünk pénzt a helyreállításra" - mondta Kukó Miklós, Zétény polgármestere. Kukó elmondta, a néhány éve felújított tető teljesen megsemmisült.

„Először az a rész égett le, ahol a garázsok vannak, aztán átterjedt a tűz a mellette lévő épületre. Nagyon gyorsan, szinte tíz perc alatt történt az egész" - mondta a polgármester. A tűzoltók vizsgálják, mi okozhatta a bajt, de az biztos, hogy nem az elektromos vezeték" - tette hozzá. Elmondása szerint a lakosok és a faluban dolgozók segítettek az oltásban.

Munkások dolgoztak az épület felújításán, amikor a tűz kiütött. A polgármester elmondta, az ablakokat már kicserélték, a munka a homlokzat felújításával folytatódott.

Több mint tíz tűzoltó oltotta a lángokat, lebontották a tetőszerkezetet is - közölte Katarína Križanová, a tűzoltóság munkatársa. Az eset során senki sem sérült meg.


TASR

Címkék: tűzeset, községháza