Tűzoltók lepték el Szilast

Családi tűzoltónapnak és az V. Polgármesteri Kupának adott helyszínt a szilasi (Komáromi járás) sportpálya augusztus 12-én. Az eseményt a Szilasi Önkéntes Tűzoltó Testület szervezte. 

Tűzoltók lepték el Szilast
Az 1909-es tűzoltókocsit felújították, és működik is (Fotók: Facebook / Szilas község)

"Az ötlet öt évvel ezelőtt született általam és az önkéntes tűzoltó testület által, melynek az volt a célja, hogy egy családi napot és csapatépítő programot hozzunk létre" – nyilatkozta a Paraméternek Szilas község polgármestere, Tóth Péter.

A Szent Flórián szobor megkoszorúzása után a csapatok regisztrációja, majd a szilasi és lakszakállasi ifjú önkéntes tűzoltók bemutatója következett. Mindezek után teljes erőbedobással elindult a tűzoltóverseny. A nap igazán családias hangulatban telt, az elfáradt önkéntes tűzoltókat lángos és gulyás várta. A gyermekek számára légvár biztosította a remek hangulatot.

A tűzoltónapra nemcsak a község lakói látogattak ki, ráadásul a rendezvény nemzetközi volt, hiszen Magyarországról is érkeztek csapatok - többek között Szilas testvértelepüléséről, Zalagyömörőről. A hétfős csapat minden tagja azért küzdött, hogy a lehető leghamarabb hajtsa végre a feladatot, a tűztámadást.

A rendezvényen részt vett Tánczos Péter, a Komáromi Járási Tűzoltóság igazgatója, Szendi László, a járási hivatal elöljárója, valamint Alföldy József, a Komáromi Járási Önkéntes Tűzoltó Testület elnöke.

A szervezők meglepetéssel is készültek a résztvevők számára, hiszen a nap folyamán bemutatták Szilas több mint 100 éves tűzoltófecskendőjét is, amely nemrégiben került felújításra.

Tóth Péter polgármester

"Két évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy felújítjuk a lovas kocsis tűzoltófecskendőnket, melyet 1909-ben gyártottak. A tervet sikeresen megvalósítottuk így most újra teljes díszében pompázik ez a régiség" – jelentette ki Szilas község polgármestere, Tóth Péter. 

(Kórósi Lilla)