Tűzvész pusztított egy tajvani toronyházban, többen meghaltak és megsérültek

2021. október 14. - 07:39 | Külföld

Tűz ütött ki csütörtökön egy tizenhárom emeletes épületben a dél-tajvani Kaohsziung városban, a helyi média legfrissebb híradásai szerint a halálos áldozatok száma 22-re emelkedett, a sérülteké pedig 52-re.

Tűzvész pusztított egy tajvani toronyházban, többen meghaltak és megsérültek
Fotó: CNA

A korábbi hírek kilenc halottról és 44-en sérültről szóltak, de számoltak azzal, hogy nőni fog az áldozatok száma.

Az Apple Daily című internetes újság összesítése szerint a kórházakban megerősítetették legalább tizenkét ember halálát, akit életjelek nélkül szállítottak be, illetve tíz holttestet egyenesen halottasházakba vittek a helyszínről. Egyes hírügynökségek már 25 halottról írnak.

Az épület helyi idő szerint hajnali három óra körül kapott lángra, és csak reggelre oltották el a tüzet. Közel 160 tűzoltó hetvennél több tűzoltókocsival több mint négy órán át harcolt a lángok ellen.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint rendkívül erős volt a tűz, az épület alsó emeletei teljesen kiégtek. A tűzoltóság korábban arról tájékoztatott, hogy átkutatják az épületet, és nem zárják ki, hogy több holttestet találnak odabent, a hetedik és tizenegyedik emelet között ugyanis - mint mondták - "tűzcsapda" keletkezett, és többen bennéghettek.

A negyven éve épült toronyházban mintegy százhúsz lakás van. Sok idős ember lakott benne, voltak köztük időskori elbutulásban szenvedők is. Az épület alsó emeletein boltok voltak, a felsőbb szinteken lakások.

A tűz oka egyelőre nem ismert.


MTI

Címkék: tűzeset, toronyház, tajvan