U Can't Touch This Sulík módra: Kiveri a biztosítékot videójával a miniszter, amelyben az intézkedések betartására buzdít

2020. október 16. - 18:17 | Belföld

„Biztosíték kiverős” videóval jelentkezett pénteken délután a közösségi oldalán az SaS elnöke, Richard Sulík.

A gazdasági miniszter minden bizonnyal Igor Matovič elmúlt napokban megfogalmazott kritikáira igyekezett reagálni, amikor kipattant a fejéből az alábbi videó ötlete.

Mint ismert, Sulík korábban azt mondta, „teljesen felesleges és elvesztegetett idő“ a pandémiai komisszió tevékenysége, hiszen a politikusok döntenek mindenről. Ezt Matovič sem hagyta szó nélkül: kikérte magának, mert, mint fogalmazott, elismert szakemberek, professzorok, orvosok, jogászok áldozzák fel a szabadidejüket a járvány megfékezése érdekében. Sulík a kormányülésen azt mondta, hibát követünk el, hogy a járványügyi szakértőket meghallgatjuk, enyhén szólva pedig feleslegesnek minősítette a munkájukat.

Ezt követően a miniszterelnök csütörtökön terjedelmes bejegyzésben írt a fertőzöttek drámai emelkedéséről és azoknak a felelősségéről, akik kételkednek a járványügyi szakemberekben és az intézkedésekben. Matovič azt is elmondta, személy szerint fél „az SaS által terjesztett hülyeségek végzetes következményeitől”.

Erre Sulík még odaszúrt egyet Matovičnak azzal kapcsolatban, hogy ignorálta a javaslatát a nyári határellenőrzésekkel és a beutazók tesztelésével kapcsolatban, majd felszólított mindenkit, hogy hordják a szájmaszkot, fertőtlenítsék a kezüket és tartsák be a távolságot.

Úgy látszik, a lelkiismerete azóta sem hagyta nyugodni a gazdasági minisztert, ezért az intézkedések fontosságát nyomatékosítva U Can't Touch This után szabadon Nasaď si (Tedd fel)-üzemmódba kapcsolt:

(parameter)

Címkék: Sulík, koronavírus, video