U21: Kikaptak a szlovákok a franciáktól Dunaszerdahelyen, Herc gólt szerzett

2019. október 16. - 09:51 | Sport

Az U21-es szlovák válogatott Európa-bajnoki selejtezőn a dunaszerdahelyi MOL Arénában kikapott a franciáktól.

U21: Kikaptak a szlovákok a franciáktól Dunaszerdahelyen, Herc gólt szerzett
Fotó: TASR

A 2021-es U21-es Eb selejtezőinek B csoportjában harmadik mérkőzését játszotta a szlovák korosztályos válogatott, ebből egyszer győzni tudott Liechtenstein ellen, míg a kedd esti meccsel együtt kétszer kikapott (Azerbajdzsán ellen 1:2-re). Ezzel a hattagú csoport negyedik pozícióját foglalja el.

A franciák elleni meccs egyébként gólokban gazdag volt, már az első negyedórában három gól esett. A franciák néhány percet leszámítva tulajdonképpen végig vezettek, hiszen a 3. percen megszerezték a vezetést, és ugyan a szlovákok Strelec révén az 5-ikben egyenlítettek, a 13. percben már újra a vendégeknél volt az előny, amit a félidőig háromgólosra növeltek. A második félidőt jobban kezdték a szlovákok, és kis híján kiegyenlítettek - két gólt legalábbis ledolgoztak a hátrányukból, így 3:4 volt az állás egészen a 81. percig, amikor Edouard beállította a mesterhármasát, egyszersmind a végeredményt. Edouard egyébkén a Celtic Glasgow-ban a DAC korábbi csatára, Bayo csapattársa.

A korábbi DAC-játékosok közül Hercen kívül pályára lépett a végén Almási László is, Matej Oravec a mostani keretből pedig végigjátszotta a mérkőzést.

Szlovákia U21 - Franciaország U21 3:5 (1:4)
gólszerzők: 5. Strelec, 52. Herc, 62. Koval – 3. Reine-Adelaide, 13. Aouar, 23., 35. 81. Edouard

A csapatok összeállításai:
Szlovákia: Vantruba - Sluka, Oravec, Šulek, Tomič - Bernát (46. Gamboš), Pokorný (88. Adamec), Herc - Chobot (82. Kolesár), Strelec (51. Kovaľ), Tupta (82. Almási)
Franciaország: Lafont - Maouassa (71. Cozza), Zagadou, Upamecano, Amian - Guendouzi, Soumaré, Reine-Adelaide (63. Bellegarde) - Aouar (63. Nordin), Edouard (85. Louza), Diaby

A tabella:

(Denník N/parameter)