UEFA elnöke: ha június végéig sem lehet focizni, akkor az idénynek kampó, de van A, B és C terv is

2020. március 28. - 18:59 | Sport

Aleksander Čeferin elnök szerint A, B és C terve is van a szezon befejezésére az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA).

UEFA elnöke: ha június végéig sem lehet focizni, akkor az idénynek kampó, de van A, B és C terv is

"Senki nem tudja, mikor lesz vége a világjárványnak. Van A, B és C tervünk attól függően, hogy május közepén, júniusban, vagy június végén kezdhetjük újra. Ha utóbbi időpontban sem lehet elkezdeni játszani, akkor valószínűleg az idényt nem lehet befejezni" - mondta a szlovén sportvezető a La Repubblica című olasz napilapnak.

Čeferin azt a lehetőséget még elképzelhetőnek tartja, hogy a következő idény később kezdődne, így annak elején zárnák a 2019/20-as sorozatokat, ehhez viszont át kell dolgozni a lejáró szerződéseket és az átigazolási időszakot. Azt viszont nem tudja elképzelni, hogy ez európai döntőket, így a Bajnokok Ligája és az Európa-liga végcsatározását nézők nélkül bonyolítsák le.

A BL-ben március 11-én, az El-ben pedig másnap rendezték az utolsó meccseket, mielőtt az UEFA a koronavírus-járvány terjedése miatt felfüggesztette a sorozatok folytatását. Mindkét sorozat a nyolcaddöntőnél jár. A férfi Bajnokok Ligája döntőjét Isztambulban, a női finálét Bécsben, az Európa-liga idénybeli utolsó meccsét pedig Gdanskban játszanák.

MTI