Úgy érkezett a mai kormányülésre Heger, mint még soha (FOTÓK)

2022. szeptember 21. - 10:51 | Belföld

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök az Európai Mobilitás Hete alkalmából nem autóval, hanem kocogva érkezett meg a szerdai kormányülésre.

Úgy érkezett a mai kormányülésre Heger, mint még soha (FOTÓK)
Fotók: TASR - további képekért kattints!

Heger lakhelyéről, Pozsony Dúbravka városrészéből kocogott el a kormányhivatalig. Az órája szerint ez 6,4 kilométeres táv volt, amit nem egész 39 perc alatt tett meg. „Útközben azt mondtam, hogy ez egy jó útvonal – fel a dombra, le a dombról. Nagyon tetszik, lehet gyakrabban is fogom csinálni” – mondta a kormányfő, aki állítása szerint hetente háromszor-négyszer igyekszik sportolni, hogy fitt maradjon.

Nem ő volt az egyetlen politikus, aki szintén mellőzte az autós közlekedést. Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt), Nátlia Milanová kulturális miniszter (OĽaNO) és Veronika Remišová (Za ľudí) is gyalog ment munkába – utóbbi állítása szerint a 40 perces séta alatt 4000 lépést tett meg.

Ugyancsak gyalogosan érkezett meg a kormányülésre Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter, Samuel Vlčan (OĽaNO) földművelésügyi miniszter és Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter is.

Az Európai Mobilitás Hete minden évben szeptember 16-án kezdődik és 22-ig, az autómentes napig tart.


TASR/para