Úgy felment Ficóban a pumpa Čaputová nyilatkozata után, hogy talált "további ezer okot" a Btk. módosítására

2024. február 18. - 19:31 | Belföld

Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök újabb "ezer okot" lát a Büntető Törvénykönyv módosításának bevezetésére Zuzana Čaputová államfő vasárnapi televíziós szereplése után.

Úgy felment Ficóban a pumpa Čaputová nyilatkozata után, hogy talált "további ezer okot" a Btk. módosítására
Fotó: TASR

A kormányfő azt követően adott ki nyilatkozatot, miután a köztársasági elnök vasárnap a Markíza műsorában az aktuális politikai helyzetről nyilatkozott.

Fico leszögezte, még átgondolja, hogyan reagáljon a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) új igazgatójának kinevezése kapcsán tanúsított tétlenségére. Čaputová nem titkolta, hogy nem Pavol Gašpart jelölte volna a pozícióra, ugyanakkor szerinte még bármi lehet – nem kizárt, hogy a kinevezésről már a tavasszal megválasztott új államfő dönt majd.

A miniszterelnök szerint Čaputová félrevezeti az embereket, amikor azt állítja, hogy az elmúlt hetekben nem kommunikált az Alkotmánybíróság bíróival. Az államfő a műsorban nyomatékosította, Fico nem mondott igazat, amikor azzal vádolta, hogy kapcsolatban áll a bírókkal. Ennek kapcsán Čaputová hozzátette, a vádaskodással Fico az alkotmánybírák integritását kérdőjelezte meg, ez pedig súlyos dolog, a demokrácia elleni támadásként is lehet értelmezni.


(parameter)