Úgy néz ki, hazudott Pellegrini, nem a vidéket járja, Pozsonyban fotózták le

2024. április 2. - 16:42 | Belföld

Ellentétben azzal, amit a Hlas államfőjelöltje állított, Peter Pellegrini nem azért hagyta ki a Rádio Expres mai vitaműsorát, mert vidéken lett volna.

Úgy néz ki, hazudott Pellegrini, nem a vidéket járja, Pozsonyban fotózták le
TASR-felvétel

Ahogy arról beszámoltunk, Peter Pellegrini nem vett részt a Rádio Expres keddre beharangozott vitaműsorán, ahol ellenfelével, az államfőválasztás első körének nyertesével, Ivan Korčokkal csapott volna össze.

Pellegrini azt mondta, hogy „időben és előre jelezte“, hogy nem megy el a rádió műsorába, mert vidéken lesz. Ehhez képest Pozsonyban kapták őt lencsevégre. A fotót ITT tekintheti meg.

És bár Korčokkal nem ment vitázni az élő műsorba, helyette inkább a pártjáról nyilatkozott egyet, amit kizárólag a közösségi oldalakon lehetett követni. Kedden a közösségi hálón kijelentette, pártja egészen a következő parlamenti választásig megbízható támasza lesz a kormánykoalíciónak.

„Ha bizalmat szavaznak nekem az emberek, nem olyan államfő leszek, aki kritikátlanul csodálja a kormányt. Hanem méltó és együttműködő partnere, aki a néptől kapott felhatalmazást” – jelentette ki Pellegrini.

A külpolitikával kapcsolatban leszögezte, nem engedi meg, hogy Szlovákia elveszítse vétójogát az Európai Unióban, és nem akarja átvenni a kormánytól a külpolitika irányításával kapcsolatos jogköröket sem. A kormánytól azt várja, hogy tartsa tiszteletben az államfő álláspontját is, és egységes külpolitikai irányvonalat képviseljenek. Pellegrini azt is leszögezte, sosem fogja kérni az európai intézményektől, hogy állítsák le a Szlovákiának nyújtott uniós támogatások folyósítását.

Pellegrini visszautasítja azt az állítást, hogy megválasztása veszélybe sodorná az ország külpolitikai irányultságát. „Szlovákia mélyen beágyazódott az Európai Unióba és a NATO-ba, de ez nem jelenti azt, hogy mindenre csak bólogatni fog, amit a partnerei diktálnak” – tette hozzá.

(sme.sk)