Úgy néz ki, mégis Törökországban létesít gyárat a Volkswagen 

2019. november 15. - 09:21 | Külföld

Folynak a tárgyalások Törökország és a Volkswagen között egy üzem létesítéséről annak ellenére is, hogy a német konszern nemrégiben politikai okokból elnapolta a döntést a beruházásról

Úgy néz ki, mégis Törökországban létesít gyárat a Volkswagen 
Fotó: AP

Baran Celik, a török autóexportőr vállalatok szakmai képviseleti szervezet, az OIB elnöke még a hét végén kijelentette, tudomása van róla, hogy tárgyalások folynak a kormány és a Volkswagen között.

Hasonló értelemben nyilatkozott Mustafa Varank ipari miniszter is egy beszédében: „folyamatosan tárgyalunk a német féllel... az a dolgunk, hogy kapcsolatban legyünk a befektetőkkel, a Volkswagennel”.

A török autóipari beszállító vállalatok szervezetének az elnöke Alper Kanca szerint a Volkswagen is egyeztetéseket folytat potenciális beszállítóival.

„A Volkswagen pár hónappal ezelőtt megkezdte a puhatolózó tárgyalásokat a potenciális beszállítókkal. Konkrét kérdések kerültek szóba. Az egyeztetések azóta is folynak”

- mondta.

A Volkswagen Törökország észak-szíriai katonai offenzíváját követő nemzetközi felháborodás miatt októberben jelentette be a végső döntés elhalasztását az Izmir közelében tervezett üzemberuházásáról. Szakmai körökben úgy tudják, hogy a beruházásra Törökország mellett még Bulgária volt esélyes.

Törökország politikamentes, pusztán gazdasági döntést vár a Volkswagentől - jelentette ki Mustafa Varank ipari miniszter. Közölte egyúttal, hogy tárgyalások folynak a német és a török szakszervezetek között is a beruházásról.

MTI