Úgy néz ki, mint Viktor Vincze, mégsem ő az. Mesterséges intelligenciával alkották meg a műsorvezetőt!

2023. november 20. - 09:31 | Tech

A Markíza népszerű híradósát egy informatikus segítségével újraalkották mesterséges intelligencia segítségével. A virtuális Viktor VIncze a megtévesztésig hasonlít az igazira.

Úgy néz ki, mint Viktor Vincze, mégsem ő az. Mesterséges intelligenciával alkották meg a műsorvezetőt!
Viktor Vincze - Forrás: Markíza

"Ebben az esetben a mesterséges intelligenciának megtanítottuk, hogyan beszél Viktor Vincze. Megtanulta a hangját és elsajátította a szájmozgását. Ezt begyakorolta és most gyakorlatilag bármilyen szöveget képes elmondani úgy, mint Vikror Vincze" - fogalmazott Martin Spano mesterségesintelligencia-szakértő.

A Markíza több mesterséges intelligencia szoftvert is kipróbált, és míg a legtöbb begyűjtött információkkal dolgozik, melyek nem aktualizálhatók, addig az egyik közülük aktuálisakkal.

Spano szerint a legnagyobb gond ezzel a tényközlés terén adódik, ugyanis a mesterséges intelligencia kitalál valamit, ha valamilyen információ nem áll rendelkezésére, nem árulja el, hogy nem tudja.

Viktor Vincze esetében Matthew Perry színész halálhírét dolgoztatták fel a mesterséges intelligenciával. Perry halálának okát nem ismerte a szoftver, de valamit kitalált. A lezárt adatokkal dolgozók pedig azt állították, hogy a színész életben van.

A műsorban megtekinthető a mesterséges intelligencia alkotta Viktor Vincze:

(Tvnoviny.sk)