Úgy tépték az elkövetőt, mint a rongyot – Rendőrkutyákkal akcióztak Sikabonyban és a dunaszerdahelyi vásártéren (videók+fotók)

2022. május 27. - 15:12 | Régió

Kétnapos nemzetközi kinológiai gyakorlat zajlott csütörtökön és pénteken Dunaszerdahelyen.

Úgy tépték az elkövetőt, mint a rongyot – Rendőrkutyákkal akcióztak Sikabonyban és a dunaszerdahelyi vásártéren (videók+fotók)
Fotók: a szerző (További felvételekért kattints!)

Ez azt jelenti, hogy három ország (Szlovákia, Magyarország, Csehország) 21 kutyavezetője és négylábú partnere érkezett Dunaszerdahelyre, hogy tapasztalatot cseréljenek, bemutassák egymás intézkedési kultúráját, ezáltal fejlődjenek. Az eseményen a három ország különböző településeinek városi vagy állami rendőrei, de készenléti egységek is részt vettek.

Csütörtökön, mint arról korábban már beszámoltunk, a Vámbéry Ármin Alapiskolában szimuláltak túszejtő akciót két tanteremben, majd gépjárműben ülő elkövetőket kellett semlegesíteniük a kutyáknak a sikabonyi futballpályán. Bemutatták a szájkosaras blokkolást 1, illetve 2 elkövetőn, illetve szökésben lévő elkövetőt blokkoltak.

Videónk a sikabonyi futballpályán zajlott egyik kutyavezető gyakorlatáról:

Pénteken délelőtt a gyakorlat a az egykori amfiteátrum területén, a vásártéren folytatódott, ahol egy autóbusszban kellett semlegesíteni az elkövetőket.

Videóink a pénteki buszmentőakcióról:

(SzT)