Ugyanannyi pedagógiai asszisztens lesz az új tanévben, mint tavaly

Ugyanannyi pedagógiai asszisztens lesz az iskolákban, beleértve a speciális iskolákat is, mint az előző tanévben – közölte Martina Lubyová oktatási miniszter (SNS).

Ugyanannyi pedagógiai asszisztens lesz az új tanévben, mint tavaly
Fotó: TASR

„A speciális iskolák ugyanúgy a prioritásaink közé tartoznak, mint a többi iskolatípus. Az asszisztensek szétosztása még nem fejeződött be, de szeretnék biztosítani mindenkit, hogy egyetlen egy iskolában sem lesz kevesebb, mint az előző tanévben” - szögezte le Lubyová.

Ľubica Glambová a speciális iskolák képviseletében tárgyalt az oktatási miniszterrel. Megerősítette, együttműködnek a tárcával, hogy a jövőben standard és transzparens módon vehessenek fel az iskolák asszisztenseket, és főleg hogy minden olyan tanulónak jusson segítő, aki erre rászorul.

Branislav Gröhling, az ellenzéki SaS képviselője múlt héten bejelentette, a parlament oktatásügyi bizottságának soron kívüli összehívását akarja kezdeményezni, mivel ősztől kevesebb pedagógiai asszisztenst alkalmazhatnak az iskolák, mint tavaly. Közlése szerint az iskolák összesen 6292 asszisztens felvételét kérvényezték, az oktatási tárca 2380 alkalmazására nyújt anyagi keretet. „Ez a kérvények 37,8 százalékának teljesítését jelenti, a tavalyi tanévben ez 41 százalék volt” - jelentette ki Gröhling.


TASR