Új bizonyítékot nyújtott be az ügyészség a Kuciak-gyilkosság ügyében

2021. június 9. - 09:23 | Belföld

Az ügyészség a napokban új bizonyítékot nyújtott be Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében.

Új bizonyítékot nyújtott be az ügyészség a Kuciak-gyilkosság ügyében
Marian Kočner (Fotó: TASR)

A pozsonyi Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karának szakértői véleményéről van szó, amely a Marian Kočner és Alena Zsuzsová közötti Threema-kommunikációt elemzi – erősítette meg az Aktualitynek Zlatica Kušnírová ügyvédje, Roman Kvasnica.

A Legfelsőbb Bíróság június 15-én dönt a fellebbezésekről.

A szóban forgó szakértői véleményben elsősorban a vádlottak közt a Threema alkalmazáson keresztül küldött üzeneteket dolgozták fel, illetve szisztematikusan rendezték. Értékelték a kommunikáció egyes mozzanatait, és azt is, hogy valóban szó volt-e titkosításról, amit végül mindkét vádlott beismert. Ezeket bizonyos időbeli összefüggésekbe helyezték – mondta Kvasnica.

Az ügyvéd szerint ez a bizonyíték kiindulópontként szolgálhat a további bizonyításban. „Természetesen nagyon szeretnénk, ha a Legfelsőbb Bíróság az ügyész javaslatának intenciójában döntene” – tette hozzá.

A kérdésre, miszerint elképzelhetőnek tartja-e, hogy Zsuzsová esetében sikerül bizonyítani a bűnösséget, Kočner esetében viszont nem, Kvasnica azt felelte, hogy a bizonyítékok alapján egyiküket sem lehet felmenteni. „Újra átolvastam minden megállapítást és felelősségteljesen kijelenthetem, hogy nem lehet szó felmentésről. Sem Zsuzsová, sem Kočner esetében” – jelentette ki.


(DenníkN)