Új elnök a Diákhálózat élén

Idén már 31. alkalommal ült össze a Hallgatói Parlament április 5. és 7. között.

Új elnök a Diákhálózat élén
Fotó: Diákhálózat

Ez alkalommal a cseh fővárosban, Prágában gyűltek össze a Diákhálózat tagszervezetei. A Hallgatói Parlament évente kétszer ülésezik. Ebben a két napban a tagszervezetek, illetve a Diákhálózat elnökségének képviselői megtárgyalják az elmúlt időszak közéleti, kultúrális, oktatásügyi eseményeit, kérdéseit. Ez alkalommal többek között a köztársaságielnök-válaszatás illetve a Lex DAC is terítékre került.

A gyűlés tisztújítással zárult, amelyen új elnök avattatott. Ezt a felelőségteljes posztot már négy éve Kotiers Róza töltötte be.  Ezúttal az elnöki pozíciót Leczkési Zoltán érdemelte ki, aki megköszönte elődje munkáját és örömmel fogadta jelölését. Az elnök első intézkedése a Himnusz közös éneklése volt, amellyel a már fentebb említett Lex DAC-ra reagált.

A Diákhálózat elnökségének részben megújult névsora: Leczkési Zoltán – elnök, Kabai Tamás – beülgyi alelnök, Pál Ádám – külügyi alelnök,  Rigó Orsolya – gazdasági alelnök, Bugár Zsófia – marketing alelnök,  Czáboczky Szabolcs – sajtóreferens, Csobády Csilla – a Felvidéki Tudományos Diákkonferencia koordinátora, Fodor Péter – a Gímesi Művelődési Tábor főszervezője, Szászi Fanni – a Felőoktatási Tájékoztató körút koordinátora,  Nagy Csaba – ellenőr, Mihály Dávid – Angolul tanuló falvak koordinátora, Lajos Petronella – a SzakGyak koordinátora, Balog Krisztián – DiNaMit-koordinátor.

Az elnökségből távozott : Kotiers Róza – elnök, Szabó Ádám – belügyi alelnök , Leczkési Zoltán – Angolul tanuló falvak koordinátora. A Diákhálózat új elnöksége és a tagszervezetek képviselői hálás köszönetüket fejezték ki a leköszönők munkájáért.


(Kiss Réka)