Új főellenőre van Füleknek

Füleken két évtized után változás állt be a város főellenőri tisztségében. Estefán Lászlót a következő hat évre Mihály Judit váltja fel.

A városi képviselő-testület utolsó ülésén új főellenőrt választottak. A legtöbb szavazatot a negyvenkét éves Mihály Judit kapta. A füleki születésű, jelenleg Gömörsíden élő újonnan megválasztott főellenőr legkésőbb júniusban foglalja el pozícióját.

Mihály Judit a füleki adóhivatal munkatársa volt, majd annak megszüntetése után a losonci adóhivatalhoz került. „Azóta is kerestem a módját, hogyan térhetnék vissza szülővárosomba. A jelenlegi lehetőség a főellenőri tisztség betöltésére jelentős kihívás volt számomra“ – mondta az új főellenőr.

A nyilvános meghallgatás új tapasztalat volt számára, de a feladattal sikeresen megbirkózott. „A választási eredmények kihirdetése után, mely szerint nyolc jelöltből engem választottak, kellemesen meglepődtem. Attól tartottam, hogy mivel nem rendelkezem közvetlen tapasztalatokkal a közigazgatás és a könyvelés terén, ez hátrányt jelent majd számomra. Végül sikerült meggyőznöm a képviselőket, hogy én vagyok a megfelelő választás.” Elmondása szerint az új funkciót nagy kihívásnak és élettapasztalatnak tekinti, és felelősségteljesen áll hozzá. „Estefán úr húsz év alatt nagyon jól bejáratta a rendszert és magasra tette a lécet. Igyekszem a nyomdokaiban haladni, amennyiben pedig idővel szükséges lesz, néhány újítást is bevezetek” – zárta Mihály Judit.
 

(Kovács Klaudia)