Új gyártóüzemet adtak át Győrben

2018. szeptember 8. - 07:58 | Régió

Szeptember 7-én, pénteken átadták a Qualitative Production (QP) Gépipari és Kereskedelmi Zrt. hatezer négyzetméteres gyártóüzemét Győrben.

Új gyártóüzemet adtak át Győrben
Fotók: MTI

A QP magyar családi tulajdonban lévő, hengerfejeket és motorblokkokat gyártó vállalkozás, amely 25 éve indult. Ezzel a fejlesztéssel megduplázza éves gyártókapacitását, évente mintegy 500 ezer hengerfejet fognak előállítani, mindezek mellett a mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft. stratégiai beszállítójává váltak.

Bogisich Ferenc, a QP Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója arról beszélt, hogy harmadik üzemcsarnokukban robotizált gyártósorokon folyik a termelés, és ezzel a beruházással mintegy 120 munkahelyet teremtenek. A gyártócellák Japánból érkeztek, a teljes gyártási kapacitást jövő év végre fogják elérni.

"Hét százalékkal nőtt az első fél évben az autóipari termelés értéke Magyarországon a tavaly azonos időszakihoz képest" - mondta Szíjjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter. Mint mondta, "a modern kori ipari forradalmat az autóipar vezényli", és a világ vezető autóipari vállalatai szerint Magyarországon érdemes beruházni. Ezt mutatja, hogy nemrég az Audi Győrben elindította az e-motorok gyártását, a Mercedes Kecskeméten elkezdte építeni második gyárát, a Peugeot Szentgotthárdon gyártja új modelljeibe a motorokat, a BMW Debrecen mellett fog gyárat építeni, és épül Zalaegerszeg mellett az önvezető járművek tesztelésére alkalmas tesztpálya.A QP Zrt. 25 éve mintegy tíz embert, ma mintegy kétszáz embert foglalkoztat. A nyilvános céginformációs adatok szerint éves érbevétele tavaly 2 milliárd 455 millió forint volt, ami mintegy 180 millió forinttal maradt el az előző évitől, nyeresége pedig 97 millió forint volt. Az exportból származó nettó árbevétele 267 millió forintot tett ki.


MTI/para

Címkék: Győr, gyártócsarnok