Új helyre költözik a komáromi kórház gyógyszertára

2021. május 5. - 18:03 | Régió

A gyógyszertár jelenleg egy régebbi épületben üzemel, az új helyen azonban egy korszerű kialakítás jellemzi majd, ami kifejezetten testreszabott lesz. Több szempontból is szükséges ez a változás, többek között a hiánygyógyszerek bebiztosítása és a koronavírus elleni oltóanyagok előkészítése is igényli a modernebb környezetet.

Új helyre költözik a komáromi kórház gyógyszertára

Komjáthy Hajnalka, a kórház vezető gyógyszerésze elmondta, hogy az új termek megfelelnek a jelen és a jövő gyógyszerészeti elvárásainak is, hogy megfelelő módon legyenek képesek ellátni a kórház igényeit is.

„Két új osztály lesz berendezve az új gyógyszertárban – egy citosztatikumok elkészítésére szolgáló osztály és egy steril gyógyszerek, illetve oltóanyagok elkészítésére szolgáló osztály“ - tette hozzá a gyógyszerész. Ezáltal a gyógyszertár alkalmazottai olyan tevékenységeket is elvégezhetnek, amelyekre eddig nem volt lehetőségük.

Jelen pillanatban az épület rekonstrukciója zajlik, több javítás és hálózatok kiépítése is szükséges. Minden a tervek szerint halad és az új termek megfelnek majd a legmagasabb elvárásoknak is. A felújítás az utolsó stádiumában van.

„Az új térben nagyon inspiráló lesz dolgozni, viszont új kihívásokkal is szembe kell majd néznünk. Természetesen új felszerelésre is számíthatunk“ - említette Komjáthy Hajnalka.


(ha)