Új helyszínnel és új fellépőkkel jön a dunaszerdahelyi Fröccsfest!

2020. február 13. - 19:44 | Régió

Július 17-18-án immár nyolcadik alkalommal kerül sor a Fröccsfestre Dunaszerdahelyen. A ma délutáni sajtótájékoztatón a szervezők elárulták, kik lesznek az idei fellépők, valamint az új helyszínről is szó esett.

Új helyszínnel és új fellépőkkel jön a dunaszerdahelyi Fröccsfest!
Dakó Sándor és Domonkos Pál - A szerző felvétele

Az eddigi években a Szent István tér adott otthont a fesztiválnak, ezúttal azonban a Dunaszerdahelyi Sportcsarnok előtti téren, lényegében a szabadidőparkban szórakozhatunk majd.

„Ennek egyik oka, hogy a fesztivál kinőtte az előző helyszínét, a változás másik oka pedig a környéken lakók tiltakozása volt”

– mondta el Dakó Sándor, az esemény egyik szervezője.

A fellépők közt vannak visszatérők és újak egyaránt. Július 17-én a Fábián Juli nevét viselő kisszínpadon Andreas Váradyt, a rimaszombati születésű jazzgitárost láthatjuk majd, akiről bátran kijelenthetjük, hogy a világ egyik legtehetségesebb jazz-zenésze. A Tilajcsik Imi névvel ellátott nagyszínpadon Horváth Tamás énekes, dalszövegíró, a Sztárban sztár egyik évadának győztese, majd zsűritagja fog gondoskodni a fergeteges hangulatról. Pénteken továbbá a különleges énekhanggal megáldott elismert énekesnő, Rúzsa Magdi érkezik a fesztiválra.

Július 18-án, szombaton Barabás Lőrinc jazztrombitás, zeneszerző érkezik előadásával a fesztivál kisszínpadára, míg a nagyszínpadon a USNK, a 2018-as X-Faktor tehetségkutató verseny győztese kezdi majd a napot. Őket a BeerSeeWalk rapduó, Magyarország egyik közkedvelt bandája követi. A fesztivál visszatérő vendége a Majka és Curtis páros, akik idén Kollányi Zsuzsival kiegészülve lépnek majd színpadra.

„Rúzsa Magdi, valamint Majka 2020-ban egyetlen csallóközi koncertet ad, mégpedig nálunk, a dunaszerdahelyi Fröccsfesten”

– hangsúlyozta Domonkos Pál, szervező.

A belépőjegyek online elővétele a jövő hét folyamán veszi kezdetét. A kétnapos elővételes belépőjegy ára 24 euró, az egynaposé 14 euró. A dunaszerdahelyi Focus Music Shopban május 1-jétől lesznek megvásárolhatók a jegyek. Természetesen a helyszínen is lehetőség lesz jegyet vásárolni: kétnaposat 29 euróért, egynaposat pedig 18 euróért.

Tavaly a szakadó eső és a hideg ellenére közel 12 ezer látogatója volt a fesztiválnak. A szervezők bíznak benne, hogy idén az időjárás is kedvez majd a számukra, s ez a szám csak még nagyobb lesz.

(SzC)