Új igazgatója van mától Szlovákia legnagyobb kórházának

2022. április 7. - 10:54 | Régió

Szlovákia legnagyobb kórházát, a Pozsonyi Egyetemi Kórházat (UNB) csütörtöktől új vezetőség irányítja.

Új igazgatója van mától Szlovákia legnagyobb kórházának
Fotó: TASR - illusztráció

Az előző igazgató, Roland Schaller saját elhatározásából úgy döntött, hogy távozik a pozícióból – tájékoztatta a Paramétert Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

Az intézményt az elkövetkező hat hónapban Alexander Mayer vezeti, aki ezidáig egészségügyi helyettes volt a kórházban. Mayer hosszú évek óta sebészként dolgozik az Egyetemi Kórházban, néhány éve pedig a Ladislav Dérer Egyetemi Kórházat vezeti, amely ugyancsak az UNB-hez tartozik.

„Megtiszteltetés volt számomra, hogy Szlovákia legnagyobb kórházát vezethetem, és köszönöm valamennyi dolgozójának a munkáját. Köszönöm minden orvosnak, nővérnek és más egészségügyi szakembernek a betegek gondozása iránti elkötelezettséget. A COVID-19 kapcsán rendkívül nehéz időszakot éltünk át, köszönet a hozzáállásuknak, valamint azért, hogy küldetésként tekintenek a munkájukra” – mondta a kórház leköszönő igazgatója, Roland Schaller, és egyúttal minden jót kívánt az egészségügyben dolgozóknak.

Mayer kiemelte, megtiszteltetés számára, hogy az egészségügyi minisztérium a továbbiakban őt bízta meg az intézmény vezetésével. „Mivel régóta az Egyetemi Kórháznál dolgozom, ismerem azt, és bízom benne, hogy a vezetői pozícióban végzett munkámmal hozzájárulok annak professzionális irányításához és a minőségi egészségügyi ellátásához sok esetben Szlovákia egész területéről érkező betegek számára ” – fogalmazott az új igazgató.


(parameter)