Új játszóterekkel és zöldövezetekkel bővül Vágsellye

A hetekben megkezdődhet Vágsellyén az új játszóterek és pihenő övezetek kiépítése és modernizálása. A város július folyamán szeretné átadni a tereket.

Új játszóterekkel és zöldövezetekkel bővül Vágsellye
Illusztráció

Az új játszótér a Temető utca (Cintorínska) aszfalttal borított részén jön létre. A környékére padokat helyeznek ki és növényzetet ültetnek. Egy másik, sportolásra alkalmas területet pedig a Nap utcában (Slnečná) alakítanak ki. „A mászófalon kívül edzésre alkalmas elemek is lesznek itt, a környéket pedig a 12 méter hosszú street art fal teszi szebbé“ – mondta Erika Kollerová, a városi hivatal munkatársa.

Ezen kívül a Nap utcai homokozót is felújítják. „Az anyukák és a gyerekek is kihasználhatják a padokkal és asztallal felszerelt faházikót, a különféle hintákat és az emeletes házat, ahol a kicsik kedvükre játszhatnak. Természetesen mind a három hely akadálymentesített lesz, bicikliállványokkal, új padokkal és szeméttárolókkal ellátva“ – tette hozzá Kollerová.

Hozzátette: a játszóterek körül füves részből, fákból és sövényből kialakított tér lesz. A modernizálás így végeredményben a mikroklímára is kedvező hatással lesz. A zöldövezeten kívül, amely mindhárom játszótér körül ki lesz alakítva, egy helyen vízvisszafogó berendezés is lesz. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a vágsellyei projektet az egyik legjobbnak találta, ezért 493 910 euró nagyságú vissza nem térítendő támogatással jutalmazta.

(TASR)