Új képzés a Selye János Egyetem Tanárképző Karán

2018. június 21. - 09:22 | Kultúra

A 2018/2019-es akadémiai évben új szakkal bővül a Selye János Egyetem Tanárképző Karának palettája. Az idén akreditált képzés a Pedagógia és köznevelés nevet viseli, amelynek elvégzése után a hallgatók elsőfokú főiskolai képesítést és bc titulust szerezhetnek majd. A szakra június 30-ig lehet jelentkezni.

Új képzés a Selye János Egyetem Tanárképző Karán
Az egyetem felvétele

Az egyetem új tanulmányi programja azokat célozza meg, akik az oktatási intézményekben, vagy olyan közintézményekben, illetve civil szervezetekben kívánnak hivatást vállalni, melyek gyermek-és ifjúságsegítéssel, felzárkóztatással foglalkoznak.

A Pedagógia és köznevelés szak hiánypótló a szlovákiai magyar oktatási és közművelődési rendszerben, hiszen lehetőséget teremt arra, hogy az itt végzettek a nevelő-szervező munkához szükséges többrétű képességeket szerezzenek.

A tanulmányi program átfogó pedagógiai, szociológiai és pszichológiai elméleti képzést ad azok kezébe, akik iskolai klubokban, kollégiumokban, gyermekotthonokban, szabadidőközpontokban, kultúrházakban, egyházi intézményekben kívánnak elhelyezkedni. Az újonnan induló szak erőssége, hogy a mindennapokban használható gyakorlati képzést is nyújt a hallgatóknak.


(para)