Új köntöst kap a komáromi buszállomás

Ezekben a napokban is dolgoznak a révkomáromi autóbusz-állomás felújításán.

Új köntöst kap a komáromi buszállomás
Archív felvétel (Forrás: Geodruid.com)

A rekonstrukciós munkálatokat a városi tulajdonú járulékos szervezet, a Comorra Servis végzi, amely pályázat útján szerzett pénzforrást a felújításra a Szlovák Innovációs és Energetikai Ügynökségtől. Erről Szitás Péter, a polgármester irodájának munkatársa tájékoztatta a TASR hírügynökséget.

Elmondása szerint a teljes rekonstrukció 93 813 eurót tesz ki, ami magába foglalja az épület hőszigetelését, az ablakcserét, a járdákat és az akadálymentesítést.

"Az elmúlt években kicseréltük a kazánt, emellett készül már egy újabb projekt az épület belsejének, valamint a külső tereknek a felújítására, Európai Uniós forrásból" - számolt be a tervekről Keszegh Béla alpolgármester. 

Hozzátette, hogy a jövőben elektromos autóbusz közlekedhet a két Komárom között, és folyamatban van a városi buszmegállók felújításának a megoldása is.

Stubendek László az autóbusz-pályaudvar külsejének felújítását jelentős lépésnek tartja, mert szerinte elősegíti majd az idegenforgalmat, egyúttal csökkenti a fenntartásának költségeit.

(TASR)