Új középpályás Dunaszerdahelyen, rekordösszegért adta el szélsőjét a Pohronie – heti átigazolások a Fortuna Ligában

2021. augusztus 8. - 14:19 | Sport

Csupán kilenc átigazolás történt az elmúlt hét folyamán a Fortuna Liga csapatainál.

Új középpályás Dunaszerdahelyen, rekordösszegért adta el szélsőjét a Pohronie – heti átigazolások a Fortuna Ligában
Fotó: Cséfalvay Á. András

Huszonnégy éves szlovák játékossal erősödött a DAC középpályája: Milan Dimun a lengyel Cracovia Krakkótól érkezett Dunaszerdahelyre. Az egykori utánpótlás-válogatott játékos Kassán kezdte pályafutását, onnan 2016-ban igazolt Lengyelországba, a krakkóiak mezében pedig 106 bajnokin lépett pályára, ezeken négy gólt lőve. A sárga-kékekkel 2023-ig szóló szerződést írt alá.

Kölcsönben a belga KVC Westerlonál folytatja Ján Bernát, a Žilina húszéves támadó középpályása. Az elmúlt években a zsolnaiak meghatározó játékosává nőtte ki magát: az utóbbi két bajnoki szezonban 55 mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 15 gólt és 12 gólpasszt jegyzett.

Kimaradt a Transfermarkt összeállításából, de szintén Belgiumban folytatja pályafutását a Pohronie tehetséges szélsője, Alieu Fadera. A 19 éves gambiai játékos 2020 márciusában érkezett Garamszentkeresztre, ez idő alatt pedig 37 bajnokin hét góllal és kilenc gólpasszal segítette csapatát. Most a Zulte Waregem együttesével írt alá 2025-ig szóló szerződést, a mértékadó portál szerint pedig 800 ezer eurót fizettek érte. A garamszentkereszti együttes tájékoztatása szerint ez volt a klub történetének legnagyobb összegű transzferje.


Az elmúlt hét átigazolásai a Fortuna Ligában a Transfermarkt szerint:

(tt)