Új luxuskocsival furikázik Pellegrini, de egyből meg is magyarázta, hogy honnan passzolta

2022. június 23. - 15:25 | Belföld

Röviddel azután, hogy felröppent a hír a sajtóban, miszerint Peter Pellegrini sofőrjét nem pártja, a Hlas-SD, hanem a zólyomi autóbusz-közlekedési vállalat (SAD) fizeti, az egykori kormányfő új Volvóra váltott.

Új luxuskocsival furikázik Pellegrini, de egyből meg is magyarázta, hogy honnan passzolta
Fotó: TASR

A Denník N idén márciusban írt róla, hogy A Hlas-SD elnöke a pártalapítás után intézett magának a zólyomi autóbusz-közlekedési vállalat (SAD) igazgatójánál – aki jó barátja is egyben – egy sofőrt és egy közel sem olcsó Volkswagen Touareget, az pedig nem világos, hogy mindezért Peter Pellegrini fizet-e.

Most ismét Pellegrini autóügyei kerültek a figyelem központjába, kiszúrták ugyanis, hogy az utóbbi időben egy új Volvo V90-nel közlekedik. A Denník N szerint a Hlas-SD elnöke pár héttel ezelőtt már ebben a kocsiban készített egy videót, amelyben a magas benzinárak miatt bírálta a Heger-kormányt.

Az autó egyébként már többször felbukkant a párt székháza előtt Pozsonyban. A lap érdeklődésére Pellegrini ingerülten válaszolt a Volvóval kapcsolatos kérdésekre, és csak annyit árult el, hogy a nővérétől kapta kölcsön. „Ha megkérem a nyugdíjas édesanyámat, édesapámat, hogy segítsenek nekem, azt bizonyára nem fogom önöknek megindokolni” – vágott vissza.

A politikus nővére a lapnak megerősítette, hogy ő adta kölcsön a Volvót, teljesen normálisnak tartja ugyanis, hogy a testvérek segítenek egymásnak. Mivel magánszemély, bővebb információt nem kívánt elárulni az autóval kapcsolatban.


(DenníkN)

Címkék: Peter Pellegrini, Volvo