Új mobilgyártó érkezhet

Alig egy évvel azután, hogy Andy Rubin és a Google útjai szétváltak, a világ legnépszerűbb telefonos operációs rendszerének létrehozója ismét visszatérne a ringbe. Ezúttal azonban nem szoftvert, hanem okostelefont készítene – írja a hvg.hu.

Új mobilgyártó érkezhet
Fotó: yourknowmobile.com

The Information szellőztette meg a hírt, hogy az 52 éves szakember saját telefongyártót indítana. Az új céget a pletykák szerint az idén alapított Playground Found nevű startup-inkubátorán keresztül finanszírozná. Azt egyelőre nem tudni, hogy a pénzügyeken kívül milyen szerepet vállalna a cégben.

Kérdés persze az is, hogy milyen készülékkel szállna be az okostelefonok egyébként sem kicsi versenyébe. Mivel a középkategóriás készülékek terén az androidos piac meglehetősen telített, így a The Verge szerint Rubinnak valószínűleg a csúcskategóriás készülékek között lehet keresnivalója.

Andy Rubin 2003-ban alapította meg az Androidot, amit nem sokkal később a Google felvásárolt. A szakember sokáig dolgozott a keresőóriásnál, 2013 márciusában azonban Sundar Pichai átvette tőle az androidos részleget, Rubin pedig 2014 novemberében távozott a cégtől.

hvg.hu