Új, modern tornatermet kap a szlovák gimi Dunaszerdahelyen

2022. január 26. - 11:09 | Régió

Kedden délelőtt ünnepélyes keretek közt rakták le a Ladislav Dúbrava Gimnázium leendő új tornatermének alapkövét.

Új, modern tornatermet kap a szlovák gimi Dunaszerdahelyen
Forrás: Nagyszombati Kerületi Önkormányzat, ill. Paraméter

A megyei iskola új létesítményére hozzávetőlegesen 867 ezer eurót hagyott jóvá az önkormányzat, lévén hogy egy teljesen új épületrészt kell kialakítani az udvar egy részéből.

A keddi eseményen részt vett Jozef Viskupič megyei elnök, Berényi József alelnök és Hájos Zoltán polgármester, illetve megyei képviselő is.

„Folytatjuk a sportinfrastruktúrát érintő széleskörű fejlesztési tervünk megvalósítását. (…) Ezt a modern sportlétesítményt összekötjük az iskola már meglévő épületével. Bízom benne, hogy a sportpálya, az öltözők, valamint gimnasztikai terem nemcsak az iskolások, de a nyilvánosság javát is szolgálja majd Dunaszerdahelyen” – jegyezte meg Viskupič.

A tornaterem megépítésére kiírt versenypályázatot a dunaszerdahelyi OSP Danubius DS Kft. nyerte el, a cég pedig már decemberben átvette az építkezési területet és megkezdte az előkészületi munkákat. Az épület maga kétszintes lesz, a földszinten található majd maga a tornaterem, a szertár, az öltözők és a szociális helyiségek, az emeleten pedig a légtechnikai gépház, valamint a gimnasztikai terem.

A munkálatok befejezésének kitűzött határideje az idei év decembere, ugyanakkor a cég képviselője kedden közölte, hogy nagy valószínűség szerint már októberben elkészülhet.

A szlovák gimi tornatermének megépítése, mint azt a megyei elnök is közölte, része a kerületi önkormányzat sportfejlesztési tervének, melyre 7 millió eurót hagytak jóvá és 13 sportpályát vagy más sportlétesítményt építenek vagy újítanak fel belőle. Dunaszerdahelyen ennek része volt például a Vámbéry Ármin Gimnázium új sportpályája, valamint a Vidékfejlesztési Szakközépiskola uszodájának felújítása. Ugyancsak tervezik az Építészeti Szakközépiskola tornatermének és külső sportpályájának modernizálását, amire körülbelül 250 ezer eurót fordítanak.

(SzT)