Új módszerrel szűrik ki azokat, akik ittasan ülnek volán mögé – minden egyes autóst megfújatnak (FOTÓK)

2024. február 21. - 14:55 | Régió

Amint arról beszámoltunk, hétfőn délelőtt közlekedésbiztonsági akciót hajtott végre a rendőrség, amely során két várost teljesen lezártak, az autósok pedig alkoholteszt végzés nélkül se ki, se be nem jutottak.

Új módszerrel szűrik ki azokat, akik ittasan ülnek volán mögé – minden egyes autóst megfújatnak (FOTÓK)
Fotók: TASR - František Iván (További képekért kattints a fotóra!)

Az akciót Szepsiben és Királyhelmecen hajtották végre. Két óra leforgása alatt összesen hét ittas sofőrt találtak, köztük egy buszsofőrt. Utóbbi szervezetében 0,75 ezrelék alkoholt állapítottak meg, a megismételt teszt pedig csökkenő tendenciát mutatott. A jogosítványát a helyszínen elvették. A TV JOJ információi szerint a vállalat, amelynek dolgozott, már fel is bontotta a munkaszerződését.

Az akció során fülön csípett hét autós közül hat szervezetében állapítottak meg kevesebb mint 1 ezrelék alkoholt. Az ellenőrzést egy autós sem úszhatta meg, Szepsiben például a városba vezető öt utat zárták le. Volt olyan, akivel kétszer is alkoholtesztet végeztettek.

Ez volt az első ilyen jellegű akció, de egyértelműen nem az utolsó, a rendőrség ugyanis más városokban is tervez hasonlót. Véletlenszerűen fogják kiválasztani azokat a településeket, ahol ellenőrizni fogják a közlekedőket, a helyszínekről nem tájékoztatnak előre.


(noviny.sk)