Új, nemzeti kisebbségeket célzó műsorokkal rukkol elő az RTVS

2021. szeptember 17. - 15:48 | Belföld

A Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) hétfőtől növeli programjainak számát a Szlovákiában élő nemzeti kisebbségek számára. Az eddigi félórás blokkot kiterjesztik egy órára.

Új, nemzeti kisebbségeket célzó műsorokkal rukkol elő az RTVS
Fotó: TASR

A 13 nemzeti kisebbség számára sugárzott 11 nyelvű adásnak változik a kezdési időpontja, emellett új programok is műsorra kerülnek. A kettes csatorna minden hétköznap 8 és 9 óra között új nemzeti adást tűz programra.

A hétfő reggelek a kisszámú nemzeti kisebbségekhez tartoznak majd félórás magazinok, valamint az Od Prameňa nevű program formájában a kassai stúdióból. Keddenként a ruszinoknak és az ukránoknak kedveskednek. Szerdánként és péntekenként az RTVS magyar nyelven fog sugározni, a napi híradó mellett pedig szerda reggelenként műsorra kerül az Itthon vagyunk (Sme doma) nevű magyar műsor kiegészítve a Laboda nevű hagyományos regionális formátummal.

A kettes csatorna pénteken sugározza a Jó napot, Pátria (Dobrý deň, Patria) nevű műsorát, amelyben közösségi, gazdasági és politikai témával is foglalkoznak majd. Csütörtökönként az RTVS a Roma magazint tűzi műsorra, amely az új Romano Hero nevű programmal egészül ki.


TASR/para