Új önkormányzati központot avattak föl Nagymadon

2019. május 18. - 18:59 | Régió

Régi családi házat építettek át az alsó-csallóközi településen, modernizálták a belterét, s benne irodahelyiségeket alakítottak ki.

Új önkormányzati központot avattak föl Nagymadon
Lelkes Vince felvételei (A többi fotóért KATT a képre)

A péntek kora este megtartott avatóünnepségen László Gábor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, köztük Nagy Józsefet, az Európai Parlament képviselőjét, Sólymos Lászlót, az SZK környezetvédelmi miniszterét, Érsek Árpádot, az SZK közlekedésügyi és vidékfejlesztési miniszterét, az egyházak helyi tisztségviselőit, a község korábbi és mai önkormányzatának elöljáróit és tagjait, valamint a szépszámú érdeklődőt.

Beszédében a polgármester köszönetet mondott a pályáztató minisztériumok képviselőinek, az állami fondoknak, továbbá minden természetes és jogi személynek, akik a maguk hatáskörében hozzájárultak a projekt megvalósításához.

A faluházat Szalay Gyula római katolikus esperesplébános szentelte föl, aki a helyi templom patrónusáról, Nepomuki Szent Jánosról is megemlékezett, hangsúlyozva az egykori teológus és a népi vallásosság kiváltságos alakjának áldozatkészségét, hithűségét. Sebők János református lelkész megáldotta az új épületet és a helybéli lakosságot.

„A pénzügyi fedezetre gyakorlatilag négy különféle pályázat útján tettünk szert, de saját költségvetésünkből is merítettünk anyagiakat a beruházásra. Örülünk, hogy a hivatal hosszú évtizedek után végre önálló épületben szolgálhatja a helyi lakosságot. 2001 óta ugyanis nagyon szűkös körülmények között a kultúrházban működött, még korábban az iskola épületében székelt. Az új létesítményt ma ünnepélyesen felavattuk, s már csak a bútorokat várja az épület. Terveink szerint július 1-jétől kezdődően fogadhatjuk ügyfeleinket az új helyen. Mert addig még a vonatkozó terepmunkákat is el kell végeznünk, és megoldanunk a parkolók kialakítását. Idővel pedig a melléképületek tatarozását. A munkálatok tervezett összértéke így eléri a 120 ezer eurót”

– közölte a Paraméterrel az önkormányzati tisztségviselő.

(lel)

Címkék: Nagymad