Új parkolási rend érvényes Komáromban, szórólapokon terjeszti a város

2019. július 8. - 14:06 | Régió

Új parkolási rendet vezetett be a hónap elején a város önkormányzata, lerövidült a parkolódíj-köteles időszak, változtak a tarifák és új parkolóhelyeket alakítottak ki. Komárom önkormányzatának bejelentése szerint a városi közlekedés szabályozása és jobb parkolási körülmények kialakítása volt az elsődleges cél.

Új parkolási rend érvényes Komáromban, szórólapokon terjeszti a város
Fotó: Ahoj Komárno

„Nem akarjuk bírságokkal elriasztani a turistákat, ezért úgy döntöttünk, hogy egyelőre nem büntetjük a városba érkezőket és a külföldi látogatókat, ha elmulasztják megvásárolni a parkolójegyet. Egyelőre szórólapokkal figyelmeztetjük őket” - közölte az önkormányzat, hozzátéve, hogy az első napokban a komáromi lakosokat sem büntetik, őket is csak a szórólapokkal figyelmeztetik. „A későbbiekben azonban a városi rendőrség be fogja tartatni a parkolási rendet” - tette közzé a város.

Komárom 160 ezer eurót különített el az új parkolási rend kialakítására, a Comorra Servis városi cég 80 000 eurót költ az új jelzőtáblákra és útjelzésekre, valamint a régiek karbantartására. Ugyanekkora összeget szán a város a régi parkolóhelyek felújítására és újak kialakítására.

(TASR)

Címkék: parkolás, Komárom