Új parkolót építenek Léván

2019. július 22. - 21:30 | Régió

Új parkolót építenek Léván, a Dopravná utcában, amely 50 jármű számára biztosít férőhelyet. A város vezetősége az építkezés költségeit 155 000 euróra becsüli. A pénzt a város költségvetéséből teremtik elő, a városi képviselő-testület jóváhagyásával. 

„A projekttervet már feldolgoztuk, most a közbeszerzést készítjük elő. A parkolónak az év végéig kellene elkészülnie” – tájékoztatott Adriana Macáková, a Lévai Városi Hivatal munkatársa.

A város ebben az évben eddig összesen csaknem 300 parkolóhelyet hozott létre a Rybníky V és a Vinohrady lakótelepen. Június elején adták át a 182 férőhelyes parkolót a Rybníky lakótelepen. Ennek költségei elérték az 553 000 eurót. Ezenkívül a város a nyár elején egy 101 férőhelyes parkolót is használatra bocsátott a Vinohrady lakótelepen, a Hlboká utcában. A parkoló kiépítésének összköltségei, a parkosítást is beleértve, 730 000 eurót tettek ki. Az építkezés részét képezte ugyanakkor a csatornahálózat és a járda kiépítése, a közvilágítás biztosítása, valamint az esővízgyűjtő-tartályok elhelyezése, amelyet öntözésre fognak használni.

TASR

Címkék: Léva, parkoló