Új szenci rekordok

2018. június 16. - 16:23 | Sport

Szenc város vállalatainak, intézményeinek több tagja az idén is bekapcsolódott a Munkahelyre kerékpáron elnevezésű országos rendezvénysorozatba.

Új szenci rekordok
A szerző archívumi felvétele

Az eredményhirdetésre a napokban került sor a kultúrház előtti főtéren, majd a hirtelen esősre váltó időjárás miatt a művelődési központ előcsarnokában. A szenciek országos viszonyításban az előkelő 19. helyet szerezték meg, együttesen 40 csapat kapcsolódott be a kiírásba 124 egyénnel, akik a 2 765 karikázás során 6 804 kilométert tettek meg.

További szenci csúcsként könyvelendő el, hogy a 40 versenyző gárda 22 különböző intézményből állt össze.A legtöbb kilométert letekerők mezőnyében Anna Čerňanská, a városi hivatal alkalmazottja lett a legeredményesebb 416 kilométerrel.

Új kategória volt a diákoké, melyben Samuel Kňažko diadalmaskodott 216 kilométerrel. A csapatversenyt a Cykloreal – Anna Čerňanská, Henrieta Chmúrová, Ladislav Juhász, Augustín Filo – nyerte meg 588 km-rel. Ezúttal gyengébben szerepelt a helyi kultúrház csapata, amely korábban három éven át simán verte a mezőnyt. Viszont a legtöbb biciklis közlekedéssel az egyéniben újfent Štefan Doktor tudott győzni, 52 alkalommal érkezett és ment haza kerékpáron a munkába-munkából.

(sb)

Címkék: Szenc, kerékpár