Új ügyvezetőt keresnek a legproblémásabb nagymegyeri cég élére, soványabb fizetéssel

Még nyolc napig nyújthatják be a jelentkezők a szükséges dokumentumokat, azt azonban már most tudni, hogy soványabb fizetésre számíthat a következő ügyvezető, mint az eddigi.

Új ügyvezetőt keresnek a legproblémásabb nagymegyeri cég élére, soványabb fizetéssel
Fotó: Cséfalvay Á. András (archívum)

Az előzményekről tudni kell, hogy 2018 decemberében az újonnan felállt képviselő-testület határozott a városi cégek ügyvezetőinek visszahívásáról, illetve megbízott ügyvezetők kinevezéséről, Holényi azonban három régi vezetőt saját hatáskörben a helyén hagyott (közülük egy végül maga mondott le). 2019 februárjában írták csak ki a pályázatot a posztok betöltésére, némi huzavona után április végén pedig a testület képviselőiből álló bizottság végül megválasztotta az új ügyvezetőket, akiket a plénum is megerősített funkciójukban, és ugyan Holényi jelezte, hogy nem mindegyikük kinevezésével ért egyet, elfogadta a testület döntését.

Az MPBH vezetőjének akkor Varga Arankát választották, aki korábban a városháza építésügyi osztályán dolgozott.  Míg azonban a többi ügyvezető kinevezése megtörtént, Varga Arankáé nem. Hosszú idő után, a július 31-én megtartott rendkívüli testületi ülésen Holényi kerek-perec kijelentette, hogy nem fogja kinevezni Varga Arankát. Hozzátette: „nem úgy álltam a pályázathoz, hogy nem fogom kinevezni, hanem az időközben megszerzett információk alapján alakult így”. Hogy mik ezek az információk, azt nem részletezte, csak annyit mondott, „a mérnöknővel együtt dolgoztam a hivatalban”.

A lakásgazdálkodási céget (MPBH) 2018 végéig Bobkovič Iván és Dobis Ildikó vezette, előbbit visszahívták a képviselő-testület határozata alapján, míg utóbbi az egyike volt azoknak, akit Holényi egyelőre a helyén hagyott, megbízottként emellett 2018. december 21-től Gulyáš Éva töltött be az ügyvezetői posztot. Dobis Ildikó mandátuma áprilisban járt le, innentől Gulyáš maradt egyedüliként, ám sok kritika érte a képviselők részéről.

„Úgy értékeltem ki, hogy azzal csinálok a városnak és a cégnek a legkisebb rosszat, ha egyelőre ott maradok, hogy bebiztosítsuk a cég működését. Ugyanis alá kell írni szerződéseket, utalni kell a számlákat, fizetéseket, nem maradhat a cég ügyvezető nélkül” – fogalmazott ezzel kapcsolatban a szeptemberi ülésen.

Ugyanezen az ülésen jelent meg egyébként Varga Aranka ügyvédjével, ifjabb Mészáros Lajossal, és kilátásba helyzeték, hogy beperlik Nagymegyer városát az elmaradt kinevezés miatt. Az ügyben elbeszélgettünk az ügyvéddel és Holényi Gergővel is.

Azóta tulajdonképpen semerre nem haladt az ügy, január 7-én viszont a város végül kiírta a pályázatot az MPBH Kft. ügyvezető posztjára.

Érdeklődtünk Mészáros Lajosnál, aki kérdésünkre elmondta, még nem készült el a beadványuk. „Folyamatban van részünkről a jogigény érvényesítése, ám ez nem fogja veszélybe sodorni a vezetői posztra kiírt versenypályázatot vagy annak végkimenetelét, mivel azt nem érinti” – fogalmazott.

 Az új pályázatban az eddigi 2500 helyett most már „csak” 1800 eurós bruttó fizetést kínálnak. A pályázatokat január 28-án délig lehet benyújtani.

(SzT)