Újabb 11 nő vádolja szexuális zaklatással Placido Domingót 

Tizenegy nő állítja azt, hogy Placido Domingo szexuálisan zaklatta őket, írja a Variety az Associated Press alapján. Augusztusban írtuk meg, hogy az operaénekest nyolc énekesnő és egy balerina szexuális zaklatással vádolta. Domingo, aki 2003 óta a Los Angeles-i operaház főigazgatója, korábban pedig művészeti tanácsadója is volt, állítólag évtizedeken keresztül visszaélt beosztásával és szexuális viszonyra kényszerítette a művésznőket. Az esetek főleg a nyolcvanas években történtek.

Újabb 11 nő vádolja szexuális zaklatással Placido Domingót 
Fotó: AP

cikkben megszólal Angela Turner Wilson is, aki húsz évvel ezelőtt énekelt együtt Domingóval. Az énekesnő elmondása szerint Domingo a mellét fogdosta az egyik előadás előtt.

„Fájt. Nem volt szelíd. Keményen megragadott. Melyik nő akarná, hogy a mellét megragadják? Majd színpadra kellett állnom, és eljátszani, hogy szerelmes vagyok belé”

– mondta.

A San Franciscó-i opera a hír kirobbanása után lemondta Domingo október elejére tervezett koncertjét. Közleményükben azt írták, hogy bár az operaénekes-igazgató elleni vádak szerint a szexuális zaklatás nem San Franciscóban történt, a dalszínház elkötelezett a szexuális zaklatások elleni szigorú politikája iránt és elvárja a társulat minden tagjától, hogy szakmai viselkedésével eleget tegyen a legmagasabb szintű elvárásoknak.

Az énekes, aki augusztus 28-án fellépett Szegeden is, múlt héten lépett fel először a botrány kirobbanása után a Salzburg Fesztiválon Ausztriában. 

24.hu