Újabb alkalmazottak tesztje lett pozitív a légi Vitalitában

2020. április 19. - 15:40 | Régió

A légi Vitalita egészségközpont újabb alkalmazottainál igazolták a koronavírus-fertőzést szombaton.

Újabb alkalmazottak tesztje lett pozitív a légi Vitalitában
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A Vitalitán belül pénteken elvégzett 85 tesztből négy lett pozitív, közülük hárman az intézmény alkalmazottai, a negyedik személy pedig egy beszállító cég által biztosított takarítónő. Erről az intézmény igazgatóhelyettese, Cseri Gábor tájékoztatta a Paramétert vasárnap.

Az igazgatóhelyettes hozzátette, az összes személy, akinél igazolták a fertőzést, otthoni karanténban van.

A csürtörtökön elvégzett tesztek közül továbbra sem ismert két páciens eredménye, ezért esetükben hétfőn megismétlik a mintavételt.

Eddig tehát a Vitalita hat belső, valamint egy külsős alkalmaztottjánál igazolták a fertőzést, újabb pácienseknél továbbra sem.

Időközben Lég község a hivatalos Facebook-oldalán közölte, miután igazolták a fertőzést az intézményben, a község polgármestere, Szitási Ferenc összehívta a helyi válságstábot, amelyen egészségügyi és járványügyi szakemberek, a rendőrség és a tűzoltóság illetékesei, a polgárőrség tagjai, valamint a helyi képviselők is részt vettek. A válságstábon intézkedéseket fogadtak el a járvány terjedésének megfékezése érdekében: lezárták a Vitalita teljes területét, a helyi önkéntes tűzoltók pedig megkezdték a nyilvános területek fertőtlenítését.

Amint arról korábban beszámoltunk, napokkal ezelőtt a légi egészségközpontban is megjelent a koronavírus: egy páciensnél és három alkalmazottnál - egy egészségügyi nővérnél, egy ápolónál és egy adminisztratív munkaerőnél - igazolták a fertőzést, majd fokozatosan minden klienstől és alkalmazottól mintát vettek.

Csütörtökön ismét elvégezték a tesztet a rehabilitációs részleg páciensénél, akinél a Vitalitán belül legelőször igazolták a fertőzést, és már az ő eredménye is negatív lett. Az előírások szerint két nap múlva megismétlik a mintavételt, és amennyiben az is negatív lesz, hivatalosan is gyógyultnak nyilvánítják.


(fl)