Újabb arcok fordulnak el Ficótól, tovább satnyul az amúgy is rottyon lévő Smer

2020. július 22. - 10:10 | Belföld

A Smer belső pártstuktúrái megszilárdultak - ezt a hónap elején jelentette ki Robert Fico azzal összefüggésben, hogy addigra szerinte lezajlott a Peter Pellegrini körül csoportosuló "pártszökevények" elvándorlása az eddig legerősebbnek tartott baloldali tömörülésből. Minden arra vall, hogy Ficónak most sem látja a tényeket.

Újabb arcok fordulnak el Ficótól, tovább satnyul az amúgy is rottyon lévő Smer
Fotó: tasr

Pár nappal a hétvégi smeres kongresszus után, ahol Ficót ismét megerősítették az elnöki pozíciójában, ismét távozik a párt két regionális politikusa. Az Aktuality.sk értesülései szerint hátat fordít a Smernek a párt trencséni és malackai elnöke, Michal Moško és Peter Kalivoda. Ők ketten tehát ahhoz a 17 helyi politikushoz csatlakoznak, akiknek a többsége az "emberarcúbb" Smerhez, azaz a Pellegrini-féle Hlashoz csatlakozhatnak majd.

A Smer kongresszusán néhány küldött kritizálta Ficót, hogy a pártelnök nem kommunikál velük eleget. Néhányuk már akkor jelezte, hogy a további lépésüket attól tezsik függővé, milyen eredménnyel zárul a tanácskozás. Fico akkor úgy reagált a kritikus hangokra, hogy hajlandó kibővíteni a Smer elnökségét, ahol mostantól mindig helyet kap a tömörülés legalább két regionális politikusa.

(aktuality.sk)

Címkék: Smer- SD, Robert Fico