Újabb bevetésen a telefonos átverők: a Szlovák Posta nevében küldenek sms-t

2021. szeptember 16. - 21:00 | Régió

A csalók ötlettára határtalan. Újabban a Szlovák Posta nevében küldenek sms-üzeneteket.

Újabb bevetésen a telefonos átverők: a Szlovák Posta nevében küldenek sms-t
Illusztrációs felvétel (Pexels)

Az információt egyik olvasónktól, Istvántól kaptuk, aki elmondta, csütörtök délután már a harmadik ilyen üzenetet kapta.

Az üzenet szövege szerint a megrendelt csomagját nem tudják kézbesíteni, mivel nem fizette be a vele járó illetéket. Az sms egy linket is tartalmaz, amelyre kattintva, a bankkártyaadatait megadva levonják a számlájáról az összeget.

Bár a csalók néhány eurós illetéket tüntetnek fel, amennyiben megadjuk az általuk kért adatainkat, nem tudhatjuk, mennyi is lesz az a bizonyos összeg, amit lenyúlnak arról.

Olvasónk ezt az üzenetet kapta

István számára már első olvasásra gyanús volt az ügy, mivel elmondása szerint nem rendelt semmiféle csomagot. „Magyarországon élek, eleve miért is rendeltem volna Szlovákiába csomagot? Hiszen át sem tudnám venni azt” – fűzte hozzá olvasónk, akinek a szlovákiai telefonszámára érkezett az üzenet.

Gyanúján felbuzdulva Pozsonyba telefonált a Szlovák Posta ügyfélszolgálatára, ahol elmesélte az esetet. A telefon mögött ülő hölgy azonnal megerősítette István gyanúját, miszerint átverésről van szó.

„A hölgy megerősítette, hogy a Szlovák Posta semmilyen esetben sem kéri az ügyfeleitől a bankkártyájuk adatait. Elmondta, hogy amennyiben valaki az ő nevükben ilyen üzenetet kapna, azt mindenképp hagyja figyelmen kívül”

– tudtuk meg Istvántól.

Legyünk tehát óvatosak és ne dőljünk be ennek az sms-üzenetnek!

(SzC)