Újabb díjakat zsebelt be a nagymegyeri Burning Angel

2019. szeptember 27. - 21:56 | Régió

A nagymegyeri Varga Gáborról és a Burning Angel nevű szószokról korábban már szót ejtettünk portálunkon. Gábor azonban ismételten megérdemli a figyelmet, hiszen újabb elismeréseket tudhat a magáénak.

Újabb díjakat zsebelt be a nagymegyeri Burning Angel
Varga Gábor felvételei (Továbbiakért kattints!)

Hétköznapjait Pozsonyban tölti, IT szakemberként tevékenykedik. A hosszú hétköznapok után szívesen tér haza otthonába, a hétvégeken nem mindennapi hobbinak hódol. Mindene a chili, melyből különlegesebbnél-különlegesebb finomságokat varázsol.

Varga Gábor (Fotó: Cséfalvay Á. András)

A csallóközi Burning Angel chili manufaktúra három díjat is elhozott az egyesült államokbeli Madisonban (Wyoming) megrendezett 2019 Spicey Flave Awards versenyről.

A szervezők célja, hogy a kis és közepes kézműves csípős élelmiszergyártóknak lehetőséget biztosítson a nemzetközi megmérettetésre. Az előző évekhez hasonlóan idén is több száz nevező közül választották ki a legjobbakat.

Gábor termékei közül a Chili Oil No. 1 nevet viselő a chilis olajok kategória második helyezettje lett, a Killer Tomatoes az enyhén csípős dzsemek kategória harmadik helyét vívta ki, míg a Pepper Yes nevű szósza a gyümölcsös-csípős szószok kategória második díjazottja lett.

Az eredményhirdetésre szeptember 20-án, délután került sor. Ezt megelőzően, szeptember 19-én, a Szlovákiai Kertészek Szövetségének Dunaszerdahelyi Alapszervezetétől vehetett át oklevelet Gábor, amellyel a szervezet a terménykiállításon való részvételükért fejezte ki köszönetét, illetve elismerését a kézműves chiliszószokkal elért sikereik iránt.

„Ez már a nyolcadik díjunk, már biztosan nem férünk el a trófeáktól és az oklevelektől a sátrunkban”

– mondta mosolyogva Varga Gábor.

Egyik segítője, Kata, akivel már közös szószt is alkottak, a Győr mellőli Nyúl községből származó Nyúli Tüzes Chili tulajdonosa, a legextrémebb, az ultra csípős kategóriában hozta haza a harmadik helyért járó jutalmat, a Smoky Rabbit szószával.

SzC