Újabb dízelmotoros Subaru

2009. április 22. - 14:28 | Tech

A pozsonyi autószalon egyik figyelemre méltó újdonsága a dízelmotoros Subaru Impreza. Folytatódik tehát a patinás japán márka „dízelesítése”; ez már a negyedik modell, amely megkapta a kétliteres, gázolaj-üzemű bokszermotort.

Amelynek teljesítménye a hengerűrtartalmához képest tiszteletet parancsoló 150 lóerő, nyomatékának csúcsértéke pedig – széles fordulatszám-tartományban – 350 Nm. Az autó ezzel az erőpotenciállal 205 km/órás végsebességre képes, átlagfogyasztás pedig 5,8 liter 100 kilométerenként. Tény, hogy a hasonló kategóriájú dízelesek ennél kevesebbre is képesek, de ne felejtsük el, hogy a Subaruk összkerékhajtásúak… Az autó ezzel együtt – lévén a tankja 64 literes – egyetlen tankolással akár 1100 kilométer megtételére is képes!

Ami a szereltséget illeti, magától értetődő a 4 függönylégzsák, a teljes körű elektronikus menetszabályozó rendszer,  a hegymenet-indulást segítő automatika, a tempomat, az automata klímaberendezés, valamint a 4 hangszórós, CD-lejátszós rádió. A váltó hatfokozatú kézi, automatát nem kínálnak a kocsihoz. A dízelmotoros Subaru Impreza ára 24 990 euró (752 849 korona).

Vas Gyula

Címkék: dízel, Impreza, subaru